Mariola Pantelić

Ušla sam u lavirint u krug vrtim se…

….izlaza ima, ali gde je pitam se?

Ovako počinje pesma Lavirint koju sam napisala 2012. godine, a koja je ubrzo dobila i svoju melodiju (možete je čuti ovde ili na snimku ispod teksta).

Sada se, osam godina kasnije, pitam da li sam još uvek u tom istom lavirintu ili sam sada u nekom sasvim drugom – neljubavnom! Na ovaj ljubavni odavno sam se navikla.

Šta vi radite kada se nađete na putu kome ne možete da nađete izlaz? Ili još gore kada izlaz vidite, ali vam se taj put čini dalek i trnovit! Da li se okrećete i vraćate nazad, tražite drugi, tajni, izlaz ili obuvate deblje cipele i idete samo pravo?

To me podseća i na jedan od mojih omiljenih filmova iz detinjstva “Lavirint” sa Dženifer Koneli i Dejvidom Bouvijem u glavnim ulogama.

Ako ga niste gledali prepričaću vam ovu bajku. Glavna junakinja je ljuta što su je roditelji ostavili da kod kuće čuva bebu brata. U svojoj ljutnji ona poželi da ga kralj Goblina odvede. To se tokom noći i desi. Ima određeno vreme da ga pronađe pre nego što ga kralj zauvek pretvori u Goblina. Ona ulazi u lavirint kroz koji mora da prođe kako bi spasila brata. Na tom putu joj se dešavaju najneobičnije avanture, ali ona ne odustaje. Kraj naslućujete…
Film preporučujem za gledanje, a sebe pitam ko je kralj Goblina u mom životu? Ko su čovečuljci koji će mi pomoći da prođem kroz lavirint? Ili je snaga samo u meni, a problem u mojoj glavi! Skoro sam sigurna da je tako!
Zato se vraćam na refren svoje pesme
ZNAM DA VREME JE
IZ LAVIRINTA DA SE IZAĐE 
STVARI DA SE PROMENE 
I PRAVI PUT DA NAĐE SE!
To želim i vama, ako ste kojim slučajem i ušli u neki lavirint, jer jedno je sigurno – izlaz postoji, samo je pitanje da li želimo da ga nađemo, koliko ćemo to brzo uraditi i ko će biti tu da nam pomogne!!!